Semalam saje je tetiba je terasa nak makan Kek Batik Marie tu..pastu bermula la balik dari opis aku terus ke kedai runcit kat umah aku untuk membeli bahan-bahan untuk membuatnya...
Resepi ni aku copy dari internet..macam-macam blog aku ceduk sikit-sikit..thanks blogger-blogger...
Bahan-Bahannye
* 1 bungkus besar biskut ( tapi bukan marie sebab kedai tu xde marie)
* 1/2 tin besar susu pekat
* Sedikit buttercup
* 1/2 cawan milo
* Sedikit susu segar (agak-agak je)
* 2 Paket Cheesedale
Cara-cara
1. Kesemua bahan dimasukkn kedlm kuali - masak dgn api yg perlahan sehingga semuanya sebati dan sedikit pekat.. (lebih kurang 10-15min) - (Kecuali Biskut)
2. Masukkn biskut kedlm kuali gaulkan sehingga sekata.
3. Alihkn adunan kedlm loyang / bekas / tupperware yg telah disapukn butter dan tekan sehingga betul2 padat.. ( gunakan plastik utk menekan adunan supaya tak lekat ditangan). Simpan didlm peti sejuk 1 - 2 jam.
4. Keluarkan dari loyang & potong.. SIAP ..dah boleh dimakan. Selamat Mencuba
Resepi ni aku copy dari internet..macam-macam blog aku ceduk sikit-sikit..thanks blogger-blogger...
Bahan-Bahannye
* 1 bungkus besar biskut ( tapi bukan marie sebab kedai tu xde marie)
* 1/2 tin besar susu pekat
* Sedikit buttercup
* 1/2 cawan milo
* Sedikit susu segar (agak-agak je)
* 2 Paket Cheesedale
Cara-cara
1. Kesemua bahan dimasukkn kedlm kuali - masak dgn api yg perlahan sehingga semuanya sebati dan sedikit pekat.. (lebih kurang 10-15min) - (Kecuali Biskut)
2. Masukkn biskut kedlm kuali gaulkan sehingga sekata.
3. Alihkn adunan kedlm loyang / bekas / tupperware yg telah disapukn butter dan tekan sehingga betul2 padat.. ( gunakan plastik utk menekan adunan supaya tak lekat ditangan). Simpan didlm peti sejuk 1 - 2 jam.
4. Keluarkan dari loyang & potong.. SIAP ..dah boleh dimakan. Selamat Mencuba
aKhirnya
TADaAA!!!!!
sedapnyeeee..mcm nak ngapppp sekarang..hehe
ReplyDeletehehehe...nanti time berbuka makan le..skg xleh..kurang plak pahala posa tu...heheh...nanti kita wat resepi lain plak yer
ReplyDelete